leerkracht lager onderwijs assertieve wandelcoaching
VinkPositive

“Dankzij assertieve wandelcoaching leerde ik te vertrekken vanuit het positieve van elk kind.”

Ik ben me meer bewust van mijn eigen behoeften en grenzen. En nu ik ouders op een andere manier benader, voel ik ook meer positiviteit terug. Ik ben weer helemaal klaar voor de oudercontacten die er binnenkort aankomen.

Dit bericht delen:

Het verhaal van Lieve

Als juf van het derde leerjaar, al 20 jaren aan de slag, ontbrak het me aan energie om in communicatie te treden met ouders.

Voor de kids wilde ik nog elke dag opstaan en gemotiveerd aan de slag gaan.

De ouders maakten me het moeilijk. Elke dag verschillende mails met klachten, bang om uit de auto te stappen en naar school te wandelen. Ik zorgde dat ik al voor 8u op school was, schrik om aangesproken te worden door ouders.

Ik had de idee dat niks nog goed genoeg was voor ouders…

Ik hoorde via via over Sofie, haar ervaring in het onderwijs en haar praktijk in bijberoep en ik besliste om enkele sessies wandelcoaching te boeken.

De wandelingen brachten rust en gaven me de mogelijkheid om dieper in te gaan op mijn gedachten, mijn gesprekken en mijn handelen.

Sofie liet me inzien dat de ouders uit grote bezorgdheid voor hun kinderen, het vertrouwen in me stelde en daarom beroep op me wilden doen.

Op die manier had ik het nog niet eerder bekeken.

Samen met Sofie oefende ik ‘assertief communiceren’ naar ouders, vertrekkend vanuit mijn eigen behoeften, overtuigingen en persoonlijkheid.

Ik leerde vanuit het positieve van elk kind te vertrekken. Ik leerde dat het niet nodig is om onmiddellijk een antwoord klaar te hebben, ook al kunnen ouders hevig uit de hoek komen. Ik ben ervan overtuigd dat ouders vanuit bezorgdheid spreken en handelen en daar toon ik nu meer begrip voor, zonder dat ik mezelf als persoon aangevallen voel. Ik ben meer bereid om samen met ouders naar oplossingen te zoeken en voel me minder verantwoordelijk om ‘alles’ op te lossen.  Dankzij de assertieve wandelcoaching heb ik mezelf als leerkracht en als persoon beter leren kennen. Ik ben me meer bewust van mijn eigen behoeften en grenzen. En nu ik ouders op een andere manier benader, voel ik ook meer positiviteit terug. Ik ben weer helemaal klaar voor de oudercontacten die er binnenkort aankomen.

Vraag het aan Sofie ...

Heb je specifieke vragen i.v.m. begeleiding, coaching of training? Of wil je graag een individuele of groepssessie boeken?

Meer van Sofie: